Sivun näyttöjä yhteensä

perjantai 27. tammikuuta 2017

Vauhtia, herpaantumista ja Abu Dhabi


Urheiluviikko alkoi Kartanonratsastajien tallilla, oli Erikin vuoro olla Sagan ohjattavana tai Erik kokeneena hevosena näytteli olevansa ohjattavana. Iltapäivän tunti oli jälleen miellyttävä kokemus kavereiden kanssa talilla ja samalla harjaantumista hevosen käsittelyyn tulevia ratsastuskisoja varten.

Liikkeitä, joita mahdollisesti joskus tulee omaan ohjelmaan.
Voimistelua on ehtinyt harrastaa useamman kerran , tiistaina salilla samaan aikaan ollut kuntonyrkkeilijä tarjosi oman musiikkinsa alkulämmittelyssä, jolloin Saga myös lämppäsi. Valittiin treeniin ohjelmat, joissa musiikki oli kohtuulisen menevää, jotta myös  nyrkkeilijällä pysyi hyvä rytmi. Saga pääsi kertomaan sekä Losin kisamatkasta, kuin muusta rytmisen harrastamisesta, kuin myös tulevista Special Olympics maailman talvikisoista Itävallassa. Special Olympics sai varmasti yhden seuraajan lisää.

Keskiviikon Sport Club Vantaan Uniikit Y:n treenit oli valmentajan kannalta normaalia haasteellisempi, tekemisessä oli aavistus liikaa omaa näkemystä siitä mikä on oleellisinta sen päivän fysiikka treenissä, välineillä harjoittelu vai perustaitoihin keskittyminen. Kokonaisuus oli onnistunut, vaikka pientä herpaantumista keskittymisessä hetkittäin oli ja jokunen harjoite saattoi jäädä hiukan vajaaksi.
Perjantain treeni oli pitkälti fysiikkaa ja omien liikesarjojen tekemistä. Loppuun muutaman kerran nauhaohjelman harjoittelua.

Väliin mahtui torstaille Napakettujen harjoitukset Swinghillissä. Joukko oli hyvällä sykkeellä rinteessä ja vauhtia riitti. Sagan vauhti ja meno vaikutti hetkittäin enemmin super-g:ltä tai syöksylaskulta vaikka tarkoituksena oli laskea pujotellen ja laskettelutekniikkaan keskittyen. Kavereiden kanssa lasketellessa on helppo innostua. Hän vetosi, että sukset vei, hän ei voinut sille mitään. Loppu vaiheessa sukset todellakin vei, eikä kaatumiselta voinut välttyä, suurempaa haaveria tilanteesta ei seurannut. Ehkä kaatumisen syy kuitenkin oli aavistuksenomainen keskittymisen herpaantuminen. Lauantain SuomiSlalom kisassa varmasti keskittyminen on taas sata prosenttista.

Alkuviikosta allekirjoitettiin sopimus, jossa Abu Dhabi saa järjestettäväkseen vuoden 2019 Special Olympics World Games kokonaisuuden, joka tulee olemaan tuon vuoden suurin urheilutapahtuma maailmassa. Toivotaan, että Suomesta saadaan laaja kirjo mahdollisimman monen lajin kilpailijoita mukaan hienoihin kisoihin. Linkin takaa lyhyt kisajärjestäjien esittely video.

Special Olympics World Games in Abu Dhabi 2019

Viime keväänä Saga oli yhdessä Suomen suurlähettilään Riitta Swanin kanssa esittelemässä Abu Dhabissa paikallisessa koulussa niin Suomen koulusysteemiä erityisoppilaille kuin Special Olympics aatetta ja sen tuomia mahdollisuuksia kokonaisvaltaiseen yhteisölliseen elämään. Ohessa linkki Special Care Centre For Persons With Disabilities fb sivuille ja heidän tekemään juttuun vierailusta.

Vierailusta Special Care Centressä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti