Sivun näyttöjä yhteensä

torstai 5. tammikuuta 2017

Saga, rytminen voimistelu, alppihiihto ja ratsastus

Sagan kolmesta Special Olympics lajeista rytminen voimistelu on viime vuosina ollut kaikkein aktiivisinta. Saga on harrastanut voimistelua useamman vuoden, hän aloitti Sport Club Vantaassa vuonna 2014 valmentajan Mari Mieskosen valmennettavana ollen seuran ensimmäinen erityisvoimistelija. Nyt seurassa on jo reilu 20 erityisryhmässä harrastavaa rytmistä voimistelijaa. Sagan ensimmäiset kisat olivat 2014, samana vuonna hänet valittiin Espoon vuoden urheilijaksi.

http://www.lansivayla.fi/artikkeli/254942-voimistelija-saga-hanninen-on-vuoden-espoolainen-urheilija
 
Vuonna 2015 Saga edusti Suomea Special Olympics kesämaailmankisoissa Los Angelesissa.

Toinen tärkeä laji on alppihiihto, jonka harrastamisen Saga aloitti 5 vuotiaana. Espoon Solvallassa Swinghillin rinteillä Napaketuissa, joka on vanhempien alulle laittama harrastusryhmä. Alkuun mentiin valjaiden tukemana, hiljalleen tasapaino säilyi paremmin ja paremmin ja nyt vauhtia alkaa olla jo melkoisesti. Ensi maaliskuussa Saga on mukana Itävallassa Suomen edustajana Special Olympics talvimaailmankisoissa pujottelussa ja suurpujottelussa. http://www.vammaisurheilu.fi/special-olympics/itavalta-2017
 
Kolmas rakas laji on ratsastus, jonka pariin hän meni viisi vuotiaana. Kilpailemisen hän aloitti kahdeksan vuotiaana Suomen Special Olympics kilpailuissa. Saga harrastaa ratsastusta Kartanon ratsastajien tallilla, jossa toimii ratsastuskoulu erityisryhmille. Talli ja sen hevoset ovat olleet tärkeässä roolissa Sagan urheiluharrastuksissa.Kaikki lajit tukevat hienosti toisia ja tuovat monipuolisuutta liikkumiseen sekä kaveripiiriin. Tällä hetkellä keskittyminen on vahvasti alppihiihdossa ja maaliskuun Itävallan kisoihin valmistautumisessa.

Ja mitä Special Olympics sitten tekee ja on, siihen lyhyt vastaus:

"Special Olympicsin tehtävä on järjestää ympärivuotista urheilutoimintaa ja urheilukilpailuja yleisesti tunnustetuissa urheilulajeissa lapsille ja aikuisille, joilla on kehitysvamma, antaen heille mahdollisuuden jatkuvaan harjoitteluun, fyysiseen kehittymiseen sekä urheilun ilon jakamiseen ystävien, perheiden ja yhteisön kanssa."

Lisää tietoa löytyy linkkien takaa.

http://www.vammaisurheilu.fi/special-olympics/mika-on-special-olympics

http://www.specialolympics.org/Sections/What_We_Do/What_We_Do.aspx

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti