Sivun näyttöjä yhteensä

lauantai 7. tammikuuta 2017

Valmistautumista, esitys, leiri ja laskuja

Valmiina esiintymiseen

Joulukuuu oli vauhdikasta, niin rinteessä kuin rytmisen harjoituksissa. Joulukuun alussa oli edessä ensi esiintyminen uudella ohjelmalla ja uudella välineellä, keiloilla. Aiemmin ohjelmissa olleet mukaan pallo, nauha, naru ja vanne. Nyt tasolle 2 siirryttäessä ohjelmissa pallo on vaihtunut keiloihin. Sport Club Vantaan joulunäytöksessä Saga oli mukanan muun ryhmän kanssa esittämässä tason 1 vanneohjelmaa ja esiintyi yksin keiloilla. Jännitystä oli hiukan matkassa, mutta esiintyminen sujui mallikaasti vaikka puolet esityksestä menikin peilikuvana. Käsittämättömän hienosti Saga vei ohjelman läpi ja puolessa välissä ohjelmaa oltiin taas oikeassa suunnassa. Mitään ongelmaa tilanne ei Sagalle aiheuttanut, totesi vaan että "ups!" Hienoa kun keskyttyminen on tiukkaa ja tavoitteena täydellinen suoritus, mutta kun jokin menee hiukan toisin kuin pitäisi (vaikka yleisö ei sitä välttämättä huomaa, kun ei tiedä miten ohjelman kuuluisi mennä) niin Saga nostaa käden suulleen, hymyilee, toteaa, että ups! Ja asia on sillä selvä, turhaan ei mieti asiaa myöhemmin vaan jatkaa kohti seuraavia treenejä, esiintymisä ja kilpailuja. Aivan mahtavaa!

Special Olympics rytmisen voimistelun ohjelmat tehdään tasoilla 1-4 joista tasoille 1-3 on tehty valmiit ohjelmat joka välineelle. Tason neljä ohjelman voi itse suunnitella omaan musiikkiin. Lisäksi on tasot A ja B. Malli esitykset löytyvät linkin takaa. http://resources.specialolympics.org/ContentAggregator.aspx?id=38770 

Joulukuun puolessa välissä oli vuorossa VAUn lumi lajien leiri Vuokatissa Olympic Training Centerissä jossa suurin osa Itävallan talvimaailmankisoihin lähtevistä alppinisteistä oli mukana treenaamassa.
Mäessä oltiin paljon ja valmentajat ohjasivat taidolla koko joukkoa kohti parempia suorituksia. Kaikki olivat intoa täynnä ja jaksoivat vetää treenit täysillä. Toisen päivän iltatreeneissä saatiin tehtyä harjoittelurata joka antoi lisäpotkua laskuihin. Hienoa oli seurata motivoituneita urheilijoita, jotka keskittyivät tekemään hyviä suorituksia ja jaksoivat vielä hyvin olla mukana illan kevyissä palauttavissa harjoituksissa. Vaikka harjoitukset vaativat paljon energiaan niin treenien välillä keskinäinen tekeminen oli iloista ja hauskaa, oli hienoa seurata sitä rentoa kanssakäymistä osallistujen välillä. Toivottavasti muiden urheilujoukkueiden tekeminen olisi samanlaista, täyttä tekemistä kun on sen aika ja muulloin vapautunutta palautumista ja iloista yhteishenkeä toisia kannustaen ilman suurempia paineita.


Sunnuntaille oli järjestetty harjoituskisat, jonka tasot ja sarjat valmentajat olivat katsoneet edellisen illan harjoituslaksujen perusteella. Kisat olivat jokaisessa sarjassa tasaiset, kaikilla molemmat laskut olivat onnistuineita ja
jokainen vaikutti olevan tyytyiväinen suoritukseensa.

Urheiluun kuuluu tavoitteelinen tekeminen, silloin kun ollaan kilpaurheilun maailmassa. Jokaisella laskijalla oli selkeä tavoite, onnistunut hyvä suoritus. Siihen jokainen myös pystyi, palkintojen jaossa jokainen iloitsi toisen puolesta, riippumatta sijoituksesta, ja se toisen puolesta iloitseminen oli iloa aidoimmillaan. Tuollaista huippu-urheilun kuuluu olla, kovaa harjoittelua, kilpailuja ja iloitsemista muiden ja erityisesti omista suorituksista, riippumatta mihin sijoitukseen se kyseisenä päivänä muihin verrattuna riittää.

Tahko
Joulun jälkeen Sagalla oli vuorossa kuuden päivän hyvä harjoitteluputki. Aamulla puoli kymmeneltä Tahkolle rinteille. Paljon laskuja, keskittymistä perusasioihin, laskuasennon hiomista, rataa laskien.
Neuvonpidossa valmentajan kanssa
Illalla Sagalla oli toiset treenit, puolitoistatuntia rytmisen voimistelun ohjelmien parissa Juankoskella. Samalla salilla Saga harjoitteli aktiivisesti juuri ennen Los Angelesin kesämaailmankisoja 2015.

Vuoteen 2017 ja Schladmingin maaliskuisia Special Olympics talvimaailmankisoja kohti oli tästä hyvä jatkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti