Sivun näyttöjä yhteensä

maanantai 5. maaliskuuta 2018

Alppihiihtokisat Furuntangenissa Norjassa


Matka Norjan Furutangeniin alppihiihtokisoihin alkoi torstai aamuna. Joukkueen kokoontuminen oli lentokentällä, niin alppihiihtojoukkue kuin hiihtäjät, jotka kilpailivat myös Norjassa, olivat innoissaan alkavasta kisamatkasta. Lento oli Osloon, josta edelleen matka jatkui bussilla reilu pari tuntia kohti Furutangenin hiihtokeskukseen.

Perillä odotti hienot maisemat ja napakka pakkanen. Ruokailun jälkeen hoidettiin majoittuminen. Viihtyisissä mökeissä oli hyvä nukkua ja valmistautua kilpailuihin. Muutoinkin järjestelyt olivat loistavat.


Aamulla pakkasta oli edelleen reilu 20 astetta, mutta onneksi aamupäivällä hiukan lämpeni ja aamutreenit rinteessä päästiin vetämään läpi kelvollisessa hetkellisesti aurinkoisessa kelissä. Iltapäivällä alkoi valmistautuminen ensimmäiseen kisaan, joka oli paripujottelu. Ajanottorannekkeet sidottiin jalkaan ja sitten rataan tutustuminen. Kaikkiaan tehtiin neljä laskua, joista kolme oli varsinaisia kilpailusuorituksia pareittain. Lähtöpaikalla oli melko tuulista ja kylmää, mutta kisa sujui hyvin, tuloksena toinen sija niukasti voittajasta jääneenä.
Lauantaina kisat olivat jo aamupäivällä, vuorossa oli suurpujottelu. Aamupalan jälkeen kisailijat lähtivät harjoitusradalle saamaan hiukan tuntumaa mäkeen. Muutaman harjoituslaskun ja pienen tauon jälkeen oli tutustuminen päivän rataan. Kisalaskuja oli kolme, josta kahden parhaan laskun aika laskettiin yhteen. Tällä kertaa Saga vei voiton niukalla erolla.

Sunnuntaina aamu näyttäytyi pilvisenä mutta muuttui aurinkoiseksi ja kisat saatiin vietyä läpi hienossa kelissä. Sunnuntaina vuorossa oli pujottelu, jossa oli kolme laskua kuten suurpujottelussa. Aamulla oli jälleen hyvä aamutreeni ja tuntuman hakemista. Kisa sujui hyvin ja vauhti lisääntyi joka laskulla, mutta ei aivan riittänyt voittoon, sijoituksena hieno toinen sija johon voi olla hyvin tyytyväinen.
Palkintojen jako
Jouki Tikkasen kanssa yhteiskuvassa


Paluumatkalla lentokentällä oli iloinen yllätys, Suomen rytmisen voimistelujoukkue oli palaamassa samaan aikaan Pohjoismaiden mestaruuskisoista Oslon läheltä. Saga pääsi tapaamaan vajaan parin vuoden tauon jälkeen Jouki Tikkasen. Saga oli erittäin otettu ja onnellinen juttutuokiosta Joukin kanssa samoin voimisteluvalmentajien kommenteista ja kannustuksista kohti ensi kesän rytmisen voimistelun DS MM-kisoja. Upea ja merkittävä kohtaaminen. Oli myös hienoa löytää yhteiskuva Joukin kanssa Tampereen Sisun Instasta ja samoin hieno yllätys oli SC Vantaan Instassa tekemä onnittelunosto. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti