Sivun näyttöjä yhteensä

sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Special Olympics talvimaailmankisat; päättäiset ja kotimatka

Parasta matkassa on ollut kisat ja kulttuuri sekä joukkuekaverit ja ruoka.

Perjantaina oli jälleen aikainen herätys, tällä kertaa ei enää ollut valmistautumista kisoihin, oli aika lähteä käymään Grazissa ja osallistua kisojen päättäjäisiin. Aamulla Suomen sählyjoukkue kamppaili vielä Grazissa kullasta, mutta se jäi yhden maalin päähän, hienosti hopeaa 14 pelatun ottelun jälkeen.


Grazissa Saga ehti käymään myös Special Olympics Healthy Athlete-ohjelmassa, jossa kisojen ajan autettiin ja opastettiin urheilijoita terveyteen liittyvissä kysymyksissä. Sagalta mitattiin mm. verenpaine ja painoindeksi, 3D Fit feet. Saga kävi myös terveelliseen ruokaan liittyviä asioita läpi asiantuntijoiden ja valmentajan avustuksella. Lisäksi myös tehtiin testi, jonka perusteella Sagalle annettiin harjoitteluohjeita erityisesti liikkuvuuteen ja tasapainoon liittyen. Mukaan hän sai myös voimistelukuminauhan ja urheilukengät.

"Päättäjäiset olivat huikeet." totesi Saga. Suomen joukkue seurasi avajaisia yhdessä muiden maiden kanssa katsomossa, jossa ajoittain laitettiin aalto kiertämään ympäri kenttää. Tim Shrieverin, Special Olympics liikkeen vetäjän, samanaikaisen puheen jäädessä osin kuulumattomiin yleisön juhliessa kiertävää aaltoa.Päättäjäisissä esiintyi mm. Grace Vandervaal, joka voitti Talent USA:n 2016, Saga tapasi sattumalta kaupungilla Gracen avajaispäivänä Schladmingissa.

Myös Arnold Schwarzenegger, joka on vuosia ollut mukana Special Olympics liikkeen lähettiläänä piti puheen. Saga tapasi Schwarzeneggerin edellisenä päivän palkintojen jaon yhteydessä, Arnoldin käydessä tapaamassa urheilijoita.Kisojen ajan liehunut Special Olympics lippu laskettiin alas ja ojennettiin edelleen seuraavien vuonna 2019 pidettävien Special Olympics kesämaailmankisojen järjestäjälle Abu Dhabin edustajille hienoin seremonioin. Special Olympics tuli, flame of hope sammutettiin, kisat saivat upean päätöksen.


Seuraavana aamuna alkoi tavaroiden pakkaaminen ja iltapäivällä bussilla kohti Salzburgin lentokenttää ja edelleen kohti kotia. Perillä lentokentällä oli vastassa joukko kannustajia. Koko joukkue kukitettiin. Oli aika hyvästellä ja halata joukkuekaverit ja valmentajat. Kahdelta vihdoin pääsi nukkumaan. Suurten kokemusten kilpailumatka on nyt koettu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti