Sivun näyttöjä yhteensä

Alppihiihto

Suomen Special Olympics talvimaailman kisoihin lähtevästä joukkueesta ja muutamasta urheilijasta juttua sivuilla  24-26.

http://www.vammaisurheilu.fi/images/tiedostot/Lehti/vau_4_2016_1-54_nettiin.pdf

Sagan kasvusta Special Olympics talvimaailmankisajoukkueeseen Itävaltaan.

Ensimmäinen kerta suksilla






Saga oli ensimmäisiä kertoja suksilla viisi vuotiaana. Suksilla hän pysyi hyvin pystyssä, mutta vauhdin ja tasapainon kontroillointiin oli pieni apu tarpeen. Onneksi oli lasketteluvaljaat jotka helpottivat harjoittelua ja pystyssä pysymisessä.











Ensimmäinen harjoittelupaikka oli silloisen kotimme vieressä oleva jalkakäytävä, joka onneksi sattui usein olemaan hiekoittamaton. Videolla Saga on reilu viisivuotias. Montaa laskua ei ollut alla tässä vaiheessa. Samana talvena alkoi harjoittelut laskettelukoulussa,  Napaketuissa, erityislasketeluryhmässä.

Ensimäinen Napakettu treeni, neuvoja kuunnellen. Solvalla 2.2 2006

Laskettelukoulu oli hieno kokemus, neiti oli tyytyväinen tunteihin, vaikka naruhissi oli ajoittain haastava ja toi hetkittäin tilanteita joissa tuntien ilo ei ollut huipussaan. Kyseinen hissi toi kyllä huoltajillekin omia haasteita, joten ei ihme, että ajoittain laskettelijoilla oli omat omanlaisensa hetkensä narussa roikkuessa. Mutta ne olivat hetkiä, jotka toivat oman mausteen tunteihin.
 

 Ensimmäinen talvi Napakettu joukossa oli hyvin onnistunut kokemus, kiitos siitä kuuluu ehdottomasti hyville valmentajille, jotka ottivat koko joukon hyvin haltuun ja pitivät kaikkien motivaation säästä ja päivästä riippumatta korkealla.
Solvalla, Swinghill, maaliskuu 2006

Solvalla, Swinghill, maaliskuu 2007
Seuraavana vuonna oli laskuihin tullut lisää varmuutta ja rinteessä mentiin vauhdilla pujotellen, keppejä kiertäen. Huoltajalla tosin oli omat hetkensä keppejä kierrettäessä eikä aina pysynyt pystyssä Sagan vauhdissa.
Taitojen karttuessa ja rohkeuden lisääntyessä oli hyvä aika lähteä kokeilemaan hiukan suurempia mäkiä. Tahkon turistirinne tuli tuossa vaiheessa tutuksi.

Tahko maaliskuu 2008
Tahko maaliskuu 2013


Viiden vuoden aikanan Saga opetteli laskemisen taitoja Solvallassa Napakettujen kanssa ja mökillä Juankoskella käydessä läheisellä Tahkolla käytiin useamman kerran hakemassa lisää kokemusta laskemisesta.








Vauhtia ja rohkeus kasvoivat sitä mukaan kuin Saga sai lisää laskuja alle, videolla Tahkon rinteessä huhtikuussa 2013.

Seuraavina vuosina lasketteluharjoittelu jatkui niin Swinghillin rinteillä kuin myös Tahkolla.

Swinghill 2014 ja 2015

Alkutalvesta 2016 Sagalta tiedusteltiin mahdollisesta halukkuudesta osallistua vuoden 2017 Special Olympics maailman talvimaailman kisoihin Itävaltaan. Halukkuutta löytyi, paljon, ja sen mukaisesti myös harjoittelun määrä lisääntyi. Maaliskuun alussa tuli tieto valinnasta Suomen Special Olympics alppihiihto joukkueeseen Itävaltaan.


Saga osallistui Vuokatissa Special Olympics talvilajien leirille ja niiden yhteydessä pidettyihin Suomen Special Olympics alppihiihtokilpailuihin. Aiemmin tuntemattomat rinteet tulivat tutuiksi muutaman päivän laskettelujen jälkeen. Kisoista kotiin tuomisena oli hopeamitali. Leiri oli muutoinkin onnistunut ja uusiin kavereihin pääsi tutustumaan. Ja hienoa oli tavata maailmanmestari ja olympia hopeamitallisti Enni Rukajärvi, joka oli samaan aikaan paikalla.
Enni Rukajärven kanssa

Himos huhtikuu 2016

Kevääseen mahtui vielä muutamat treenit ja  Himos-Leitner kisat. Himokselta tuli hyvää kokemusta hiukan haastavammasta mäestä, kuin mihin oli tottunut. Kisa sujui loistavasti ja tunnelma oli loistava yhdessä Special Olympics leirille osallistuneiden urheilijoiden kuin valmentajien kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti